Vanhout.pro schenkt Het GielsBos een dikke cheque

V.l.n.r.: Peter Bellens, Pol Van den Weygaert en Marc Bernaerts.

V.l.n.r.: Peter Bellens, Pol Van den Weygaert en Marc Bernaerts.

Twee maanden geleden nam bouwbedrijf vanhout.pro, dat deel uitmaakt van Groep Van Roey, officieel zijn intrek in zijn nieuw kantoorgebouw in Turnhout. De onderneming vroeg de genodigden om een bijdrage te leveren aan het project ‘Iedereen mobiel’ van de instelling Het Gielsbos in Gierle. Dat project omvat de aankoop van een flexibel aan te passen minibus om de gasten op maat te kunnen vervoeren. Vanhout.pro kon de instelling een cheque van ruim 5.000 euro overhandigen.

Marc Bernaerts, CEO vanhout.pro: “Vanaf het begin was het duidelijk: mochten gasten een geschenk overwegen, dan konden ze het project ‘Iedereen mobiel’ van Het GielsBos financieel steunen. Ik vind het belangrijk om met vanhout.pro een maatschappelijke bijdrage te leveren.”

Goed gebruiken
Pol Vanden Weygaert, algemeen directeur Het GielsBos: “Als vzw kunnen we elke hulp goed gebruiken. We bieden volwassen en kinderen met een beperking de nodige ondersteuning, waardoor ze een eigen leven kunnen uitbouwen en hun dromen najagen. De realisatie van maximale levenskwaliteit voor onze bewoners impliceert uiteraard vaak een nood aan financiële middelen.”

Peter Bellens, voorzitter Het GielsBos: “Dankzij financiële steun van bedrijven zoals vanhout.pro, krijgen we als organisatie extra mogelijkheden om onze bewoners een veilige en geborgen thuis te geven.”

Intussen leverde de nieuwbouw ook een belangrijke prijs op. Fotografe Liesbet Goetschalckx maakte sterke beelden van het kantoor en won hiermee op 11 juni de prijs van de vakjury tijdens de architectuur fotografiewedstrijd Archifocus 2015.