vanhout.proComics Station Antwerp heeft bouwbedrijf vanhout.pro uit Turnhout, onderdeel van Groep Van Roey, aangeduid voor de bouw van het nieuwe thema- en belevingspark. Het indoor park zal volledig rond Belgische stripfiguren draaien en gebouwd worden bij het centraal station van Antwerpen . De investering bedraagt 11,5 miljoen euro.

Initiatiefnemers en managers van Mark Kiekens, Jeroen Jespers en Wim Hubrechtsen, oud-collega’s bij Studio 100. “We zijn ons vaak niet bewust van de internationale bekendheid van onze Belgische striphelden, die naast bier en chocolade tot ons cultureel erfgoed behoren”, zegt Hubrechtsen. Het project wordt opgetrokken in de glazen kubus van het inkomgedeelte van het station. De nadruk ligt op interactiviteit en creativiteit. Naast enkele mechanische attracties zullen er vooral digitale en interactieve activiteiten zijn, afgewisseld met veel doe-activiteiten en live entertainment.

2.000 bezoekers tegelijk
“Op ruim 6.000m² zullen er zes grote themazones zijn met in totaal zo’n 40 à 50 activiteiten. Concreet willen we tot 2.000 bezoekers gelijktijdig kunnen ontvangen”, vertelt Wim Hubrechtsen. De hoofdkarakters worden de Kiekeboes, Suske en Wiske, Urbanus, Jommeke, Lucky Luke en de Smurfen.

Vanhout.pro werd aangeduid als aannemer omdat het veel ervaring heeft met de uitvoering van moeilijke werken op originele locaties. Zo bouwde het Turnhoutse bedrijf onder de treinsporen van Antwerpen Centraal in 2015 muziekclub Ampère. Voor de architectuur tekent Wollaert Architecten. De opening is gepland in het voorjaar van 2017.