Vanhout kookt in hogere sferen

Vlnr: Stefan Vleugels, Michaël Joris en Virginie De Mey werkten mee aan het boek.

Vlnr: Stefan Vleugels, Michaël Joris en Virginie De Mey werkten mee aan het boek.

Relaties van bouwbedrijf Vanhout uit Geel ontvangen de komende dagen een nieuw kookboek als eindejaarsgeschenk, het vierde al op rij. Dit jaar is het opzet aangepast. Sinds afgelopen voorjaar beschikt de onderneming over een eigen luchtballon. Mooie foto’s van en vanuit de ballon vormen de rode draad, aangevuld met recepten van de huiscateraar en eigen werknemers.

Relaties van Vanhout kijken jaarlijks reikhalzend uit naar het kookboek. ‘Wat hebben ze nu weer bekokstoofd?’ is een vraag die de laatste weken van het jaar bij menig architecten- en studiebureau door de gangen klinkt. De primeur was gisteravond voor de eigen werknemers die een bijdrage leverden. Made in Kempen mocht mee over hun schouder en in de kookpotten kijken.

Andere boeg
“We hebben het dit jaar over een andere boeg gegooid om te voorkomen dat de klanten een déjà-vu zouden krijgen”, zeggen Michaël Joris en Stefan Vleugels, die opnieuw de fotografie voor hun rekening namen. De nieuwe luchtballon kreeg een hoofdrol toebedeeld. “We hebben de voorbije maanden klanten uitgenodigd voor een vlucht met de ballon. Voorafgaand organiseerden we een picknick op de plek waar we opstegen. Heel simpel, met een tafel en wat klapstoeltjes, hapjes en een lekker glas wijn. Soms in een wei, soms onder de bomen. Daar zijn we foto’s gaan maken.” De foto’s op locatie werd gemixt met foto’s van gerechten en de bijhorende recepten, gecreëerd door de eigen werknemers en cateraar Benvolios uit Herentals.

In totaal ging de luchtballon dit jaar 13 keer de lucht in en stapten 38 genodigden aan boord. “Het idee voor volgend jaar is al klaar”, aldus de twee gangmakers. “We gaan tegen de klanten zeggen dat wij voor de luchtballon zullen zorgen en zij voor het eten, inclusief de recepten.” De afspraak dat er ook een vijfde uitgave komt, is nu al gemaakt. In afwachting daarvan gaan er eerst nog 1.200 exemplaren van Buitengewoon Lekker 2016 de deur uit.