Vandaag toch liever Cava dan champagne

SAMSUNGHet evenementenbureau Sprdlux Events organiseerde in 2012 liefst 40 verschillende events. Voor een nieuw opgericht bedrijf kan dat tellen. Sarah Beyens onderkent bij de ondernemingen toch wel een reflex om zuinig aan te doen. “Ze willen dan wel hetzelfde resultaat als vroeger. Het komt dus op kwaliteit aan.”

Sarah Beyens werkte een aantal jaren voor Kuwait Oils en Etihad Airways vooraleer ze de stap zette naar het zelfstandig ondernemen. Ze had in al die tijd een mooi netwerk opgebouwd waarmee ze haar eigen ding wilde gaan doen. “Ik hou van die aparte sfeer waarbij mensen vrolijk en opgewekt zijn. Bedrijfsfeesten, productlanceringen, meetings, incentives, opendeurdagen, exclusieve catering enz. Ik was de mening toegedaan dat ik dat zelf ook kon organiseren. Het is me ondertussen ontzettend goed meegevallen.”

Sprdlux Events heeft ondertussen een mooie reputatie opgebouwd in de Kempen. De Turnhoutse onderneming nam deel aan nagenoeg alle grote evenementen in de streek. Zo Turnhout 2012 bv. Het BtoB-event bij het innovatie- en creativiteitsforum in Turnhout. Opdrachten voor het SPK, de Kempense Innovatieraad (KIR), de Rotaryclub Mol enz. “Ik kan daartoe een beroep doen op mijn netwerk aan freelancers in alle mogelijke branches van de evenementenwereld.”

Een evenementenbureau opstarten in volle crisistijd is zeker niet evident? “Neen, dat is juist. Je voelt wel aan dat bedrijven inderdaad op de rem staan. Aan de andere kant gaan ze bewuster om met de budgetten voor marketing en communicatie. Daar kunnen wij als bureau op inspelen. De bedrijven vragen dezelfde resultaten als vroeger. Met allicht minder middelen. Het is dan aan ons om creatieve oplossingen voor te stellen. Liever Cava dan champagne dus maar. Maar vooral: als partyplanner proberen het evenement efficiënter te plannen waardoor je uiteindelijk vanzelf gaat besparen op je kosten.”