Sinds vandaag rijdt de Benelux-trein op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Brussel. Die nieuwe verbinding houdt ook halt in het station Noorderkempen in Brecht. Dat betekent goed nieuws voor pendelaars uit de Kempen.

De Benelux-trein rijdt 12 keer per dag van Amsterdam naar Brussel. De stopplaatsen onderweg zijn Mechelen, Berchem, Antwerpen-centraal, station Noorderkempen, Breda en Rotterdam. De nieuwe trein rijdt aan 160 km per uur en is een gewone intercity die weliswaar via de hogesnelheidslijn rijdt.

Op kwartier in Breda
Om een idee te geven: de trein brengt je in 1 uur en 52 minuten vanuit Antwerpen-centraal naar het centraal station van Amsterdam. Dat is een half uur minder dan de verbinding die er tot voor kort was. Vanuit Brecht sta je al na goed een kwartier in Breda.

De trein betekent dus ook goed nieuws voor het grensoverschrijdend woon-werkverkeer. Nu al werken tamelijk wat Nederlanders in de Belgische grensstreek en met de makkelijke verbinding erbij kan dat nog toenemen.

Nederlandse ondernemers van hun kant smeden het ijzer terwijl het heet is. Zij organiseren op 1 mei in Breda een Belgendag, waarbij ze Belgen met gratis koffie en gebak en andere lokkertjes uitnodigen om op de Dag van de Arbeid met de Benelux-trein naar hun stad te komen.

Naast de Benelux-trein spoort ook de Thalys over de hogesnelheidstrein. Die is nog sneller maar tegelijk ook een stuk duurder.