Na de voorbereidende werkzaamheden van de voorbije weken gaan maandag 10 april de eigenlijke wegenwerken van start op de E34 tussen Turnhout en Lille. Het verkeer zal er over 2 versmalde rijstroken moeten, wat voor extra verkeershinder zal zorgen. Ook gaan de op- en afritten Turnhout-West en Beerse dicht richting Antwerpen.

Momenteel voert de aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer nog voorbereidende werken uit om de werf en de bijhorende tijdelijke verkeersafwikkeling voor te bereiden. Enkel het verkeer richting Nederland ondervindt daarbij hinder (over twee versmalde rijstroken).

Vanaf maandag 10 april start de eerste fase van de eigenlijke onderhoudswerken en wordt er gedurende anderhalve maand gewerkt in de richting van Antwerpen. Komend weekend (8 en 9 april) worden de betonnen elementen (new jerseys) geplaatst om de rijrichtingen van elkaar te kunnen scheiden. Verkeer richting Nederland rijdt dan tijdelijk over 1 rijstrook, het verkeer richting Antwerpen moet pas tegen zondagavond enkele uren over 1 rijstrook rijden. Vanaf zondag omstreeks middernacht treedt de verkeerssituatie van fase 1 in werking.

Politiecontrole
Behalve het verkeer dat over 2 versmalde rijstroken moet, zal het verkeer dat de snelweg richting Antwerpen wil oprijden, gebruik moeten maken van de opritten Turnhout-centrum en Lille. De komende weken wordt ook de snelwegparking in Gierle volledig afgesloten richting Antwerpen. Ter hoogte van de werken geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. De politie kondigt controles aan met een mobiele flitscamera.