Van vakantiejob naar ondernemerschap

Pieter Lauryssen is een piepjonge ondernemer uit Meer. Hij richtte The Belgian Beer Factory op,  een webshop met 1.400 Belgische bieren en toebehoren.

“Ik startte mijn bedrijf officieel  in januari 2013, de website is sinds augustus online”, vertelt Pieter Lauryssen. Pieter studeerde bedrijfsmanagement en internationaal ondernemen aan de Karel De Grote hogeschool in Antwerpen. Zijn idee voor the Belgian Beer Factory rijpte op de schoolbanken. “Als eindwerk moest ik een businessplan maken. Ik had de zomer ervoor vakantiewerk gedaan bij het Bierparadijs in Meer. Met de zaakvoerders had ik toen al gesproken over de mogelijkheden van een webshop, maar zij vonden dat een online verkoop niet tot hun kernactiviteiten kon behoren.  Ik werkte het businessplan van Belgian Beer Factory uit voor mijn eindwerk, en zag er zelf steeds meer opportuniteiten in. In januari 2013 ben ik dan officieel begonnen.”

The Belgian Beer Factory biedt Belgische bieren en de hierbij horende randproducten online te koop aan. “Ik werk hierbij nauw samen met het Bierparadijs, dat diezelfde producten trouwens offline verkoopt. Zodra een bestelling via de website binnenloopt, verzamel ik alle artikels, wordt het geheel verpakt en zorgt een koerierdienst voor de levering. Met de webshop mikken we op de consument die niet tot in Meer geraakt, op horecazaken en op bedrijven die onze Belgische bieren als relatiegeschenk willen aanbieden.”