Van Roey transformeert van systeemintegrator naar cloudprovider

Pat Van Roey en Eric Van Bael, CEO HP Belgium

Patrick Van Roey (VanRoey.be) en Eric Van Bael (CEO HP Belgium) bereiken overeenkomst

VanRoey.be, met vestigingen in Turnhout en Geel, is één van de eerste Belgische bedrijven en het eerste bedrijf uit Antwerpen dat in het HP-CloudAgile programma instapt. Het HP CloudAgile programma is een internationaal programma om, in samenwerking met ICT bedrijven zoals VanRoey.be, lokale bedrijven de overstap te laten maken naar de Cloud. Patrick Van Roey, CEO VanRoey.be: “Hierbij kunnen deze bedrijven genieten van de ervaring van de belangrijkste IT speler op de markt, HP, gecombineerd met de lokale knowhow en ervaring van VanRoey.be.”

VanRoey.be transformeert zo van typische klassieke system integrator naar een toekomstbestendige adviseur waarbij VanRoey optreedt als cloudprovider voor lokale, Belgische bedrijven. “Belgische bedrijven krijgen zo hun zekerheid en garantie dat hun data binnen de landsgrenzen blijven en dat hun informatie zich veilig bij een Belgische Cloudprovider bevindt” verklaart Van Roey. “De meeste bedrijven hebben al een eigen private cloud gerealiseerd, maar zijn op zoek naar een gemengde omgeving: een deel van de informatie staat om allerlei redenen beter buitenshuis. Het datacenter van VanRoey.be biedt hier de oplossing.” VanRoey.be biedt een pay as you use platform aan. Via dit model betalen bedrijven enkel voor de resources die ze nodig hebben en zal hun IT beschikbaar zijn voor een vast bedrag per maand.

VanRoey.be is een onderdeel van de Van Roey ICT Group, waar zo’n 110 mensen werken. Het bedrijf tekent voor een omzet van pakweg 20 miljoen euro. VanRoey.be heeft 50 mensen in dienst.