Van Roey rondt ruwbouw woonzorgcentrum Sint-Anna af

Groep Van Roey bouwt het woonzorgcentrum Sint-Anna tegen het bestaande rusthuis in opdracht van het OCM Herentals. Deze nieuwbouw bestaat uit 38 serviceflats en 120 kamers verdeeld over 2 bovengrondse niveaus. Naast de nieuwbouw realiseert Van Roey ook de renovatie van een van de bestaande woonblokken. 

Het OCMW Herentals heeft Van Roey geselecteerd na een offerteaanvraag. Van Roey coördineert het volledige project én hanteert een realistische planning. Het bouwwerk werd eind juli gestart en de oplevering is gepland voor maart 2015.  14 maart 2014 was de meiboomviering van dit project. Het hoogste punt van de ruwbouw is bereikt. „Klaar zijn we nog niet. Naast de ruwbouw horen ook de afwerking en buitenaanleg tot onze taken. Dankzij onze gedegen voorbereiding, uitgebreide ervaring en een goed netwerk van prima onder- en nevenaannemers zullen we onze slogan ‘continuïteit door kwaliteit’ waar maken, zodat het volledige bouwteam tevreden zal kunnen terugkijken op de realisatie van deze uitgestrekte werf”, aldus Maarten Das, projectleider Van Roey.

Van Roey spant zich in om tegen 11 mei een volledige kamer én flat afgewerkt te hebben. 11 mei is het immers openwervendag. „Deze werf stellen we open aan het grote publiek. Nieuwsgierigen kunnen een eerste kijkje komen nemen in de 14.500m² tellende nieuwbouw.”

Het gebouw bestaat uit een centraal middengedeelte waar de inkom en de gemeenschapsruimten zijn gesitueerd. Aan dit middengedeelte komen 6 vleugels met de kamers en serviceflats. Drie vleugels zijn onderkelderd. In de kelder is ruimte voorzien voor kleedkamers voor het personeel en een bergingsruimte voor de serviceflats en technieken. De overige vleugels zijn voorzien van een kruipkelder waar de technieken in weggewerk worden.

Veel aandacht gaat ook naar de omgevingsaanleg (20.000m²). Omwille van de ligging in de bosrijke omgeving, vlakbij het Netepark, is een vijver voorzien die onder drie vleugels doorloopt. Naast nieuwe beplanting zal de bestaande prachtige beukendreef behouden blijven. Een ringweg rond het gebouw wordt esthetisch verweven in deze omgeving .