Van Roey ICT Group uit Turnhout gaat een structurele samenwerking aan met Special Olympics Belgium. Deze laatste professionaliseert de vrijwilligerswerking door de komende 4 jaar de EventManager-tool van VanRoey.be te gebruiken, onder meer bij de organisatie van de Nationale Spelen zoals die dit weekend in Lommel plaatsvinden.

De missie van Special Olympics is het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verruimen via sport. De Belgische afdeling en haar 12.500 atleten kunnen elk jaar rekenen op meer dan 6000 vrijwilligers. De droom en doelstelling van Special Olympics Belgium is om tegen 2020 20.000 atleten te bereiken en aan het sporten te krijgen. Daarvoor moet het aantal vrijwilligers en events toenemen.

En hier komt VanRoey.be in beeld. Special Olympics zal de komende jaren de EventManager tool van VanRoey.be gebruiken voor de registratie van en communicatie met alle vrijwilligers op al haar events en de jaarlijkse Nationale Spelen in het bijzonder. Deze Spelen zijn hét sportieve hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3500 atleten met een verstandelijke beperking.

Inclusieve sport
Zehar Sayin, co-CEO van Special Olympics: “De Nationale Spelen staat voor een groot en meerdaags event dat grotendeels door vrijwilligers wordt gedragen. Wij waren op zoek naar een tool die de spil kon worden van een vlekkeloze samenwerking en communicatie met onze vrijwilligers. En zo kwamen we bij Van Roey terecht.”

Pat Van Roey, general manager: “Wij vinden het belangrijk doordacht deel uit te maken van de wereld en samenleving waarin wij ondernemen. Naast enkele initiatieven die ondernemen en werken met technologie en ICT stimuleren, steunen wij ook heel bewust initiatieven die inclusieve sport, gezondheid en innovatieve zorg stimuleren. We hebben een groot hart voor goede doelen die gezondheid voorop stellen.”