Van Roey Vastgoed haalt fors contract binnen in Anderlecht

grysonVan Roey Vastgoed uit Rijkevorsel heeft een fors contract binnengehaald in Anderlecht. Op een site van ruim 17.000 m2 realiseert het bedrijf sociale woningen, studentkamers, een KMO-park voor agrovoedingsbedrijven en parkeerplaatsen. Het project draagt de naam CityCampus.

Op de site was tot 2007 het bedrijf Elkaplast gevestigd, dat actief was in thermovorming en extrusie van kunststof. Nadat de onderneming zijn activiteiten stopzette, lag de zone er verlaten bij. Citydev.Brussels, een autonome openbare instelling voor stadsontwikkeling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, besloot er een gemengd project te ontwikkelen.

Expertenteam
Intussen zijn de hangars, kantoren en een woning afgebroken. Ze maken binnenkort plaats voor 72 sociale woningen, 298 studentenwoningen, 18 bedrijvenateliers, een preventiesteunpunt en 94 parkeerplaatsen. Citydev.Brussels stelde een team van experten samen en organiseerde een oproep voor kandidaten. Op basis van een analyse van de offertes die ze ontving, werd Van Roey Vastgoed aangeduid voor de realisatie. Promotor Van Roey Vastgoed vertrouwde het ontwerp toe aan het architectenteam Crepain Binst Architecture en ORG Architecture. VK Engineering staat in voor de stabiliteit, de technieken en de akoestiek.

De werkzaamheden vangen in principe aan in 2019 en nemen vermoedelijk 2 jaar in beslag.