Van Roey gunt publiek laatste inkijk in voormalig kantoorgebouw

Van Roey - Jaren 60Afgelopen zomer verhuisden de 165 werknemers van Groep Van Roey naar de nieuwbouw aan Brug 8 in Rijkevorsel. Sindsdien staan de historische gebouwen tussen de Borgerhoutstraat en de Sint-Lenaartsesteenweg leeg. Meer dan honderd jaar vormden ze een baken in het Rijkevorselse straatbeeld. Voor het oude kantoorgebouw volgende maand tegen de grond gaat, zijn alle geïnteresseerden aanstaande zaterdagmiddag welkom om een laatste keer een kijkje te komen nemen.

Op dezelfde plaats wordt vanaf december gestart met de bouw van een nieuw woonproject dat de naam Hof Van Roey krijgt. Samen met de mogelijkheid die wordt geboden om de oude gebouwen te bezoeken, krijgen de bezoekers zaterdag tussen 13 en 17 uur informatie over de nieuwe plannen. Op de site komen 18 nieuwbouwappartementen en –woningen rond een centrale, groene binnenruimte.

Vooruitstrevend werken
Milieuvriendelijkheid en energiezuinigheid staan bij het woonproject centraal. Gedelegeerd bestuurder Eddy Cox: “We merken dat mensen duurzaamheid steeds belangrijker vinden. Met het project Hof Van Roey toont het bedrijf opnieuw aan vooruitstrevend te denken én te werken.” De gebouwen zijn uiterst energiezuinig ontworpen, er worden lokale materialen gebruikt, er zijn groendaken voorzien en dankzij de ondergrondse parkeergarage ontstaat een groen binnengebied.

Eddy Cox: “We zijn blij dat we onze expertise kunnen gebruiken om zo’n mooi project op zo’n centrale locatie in Rijkevorsel te realiseren. Voor Van Roey is dit altijd een plek geweest van groei, ontwikkeling en uitbreiding. Van vooruitgang en succes. En nu grijpen we de kans om die plek een mooie, nieuwe toekomst te geven.”