Van Riel Grootkeukens uit Turnhout is een sponsor van het Flanders Food Faculty Trainingscentrum, dat onlangs in Harelbeke is geopend. Het bedrijf leverde er een afwaskeuken en enkele voedseltransportwagens voor het bewaren van koude en warme gerechten. Die worden exclusief vanuit Zweden ingevoerd.

Het trainingscentrum vormt de thuisbasis van het National Culinary Team en het Young Chefs Team. Ze bereiden zich er voor op hun deelname aan de finale van de Bocuse d’Or, de belangrijkste internationale culinaire wedstrijd. “Het is voor ons een eer om hieraan een bijdrage te mogen leveren”, zegt Frank Van Riel, zaakvoerder van Van Riel Grootkeukens.

Voor de Europese finale van de Bocuse d’Or in juni 2018 in Turijn wordt ons land vertegenwoordigd door Lode De Roover, chef van restaurant Fleur De Lin in Zele. Verder is ons land voor het eerst geselecteerd voor de Young Chefs Culinary World Cup in november 2018 in Luxemburg. In januari wordt het Belgische team van 8 jonge chefs samengesteld uit de beste leerlingen en jong-afgestudeerden van de hotelscholen in Vlaanderen en Brussel. Ze worden voorbereid door gastronomisch bondscoach Jo Nelissen.

Topkokbeleid
Flanders Food Faculty is een initiatief van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts en Toerisme Vlaanderen om de Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur in binnen- en buitenland te promoten. “Wie medailles wil halen op internationale wedstrijden, moet investeren in een jarenlange voorbereiding en professionele begeleiding. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit topkokbeleid de wereld kunnen laten proeven van wat Vlaanderen te bieden heeft.”

Van Riel Grootkeukens heeft 15 mensen in dienst en die werken een jaaromzet van bijna 3 miljoen euro bij mekaar. Het bedrijf is verder op zoek naar technisch personeel, dat een interne opleiding krijgt.