Van Riel Grootkeukens aan de Bleukenlaan in Turnhout bouwt momenteel een ruimte bij die dienst zal doen als werkplaats en opslagruimte. Het bedrijf kent een sterke groei en zit verlegen om plaats. “We stockeren momenteel zelfs in onze showroom”, zegt medezaakvoerder Frank Van Riel.

Het zijn zeer drukke tijden voor het Turnhoutse familiebedrijf. In Comics Station, het nieuwe stripthemapark bij het Centraal Station van Antwerpen, richten de Kempenaars een volledig selfservice restaurant in. “Een warme en een koude keuken, een afwasruimte, koeling en diepvriezers”, somt Frank Van Riel op. “Op -2 komt er ook nog een smurfenpark waarvoor we installaties leveren. Dit is voor ons een heel groot project, het vertegenwoordigt een waarde van meer dan 300.000 euro. Eind februari, begin maart moeten we er klaar zijn.”

Nog 2 projecten
Tegelijk zijn technici van Van Riel Grootkeukens bezig in het verblijfscentrum De Hoge Rielen in Lichtaart. “De keuken is er volledig gestript en we zijn die aan het herinrichten. Ook vernieuwen we de selfservice. Dit moet eind februari beëindigd zijn”, aldus de medezaakvoerder. “Kort voor Nieuwjaar brandde de keuken uit van brasserie Hof van Ranst in Ranst. Ook die zijn we volledig aan het vernieuwen.”

De extra ruimte bij het bedrijfsgebouw in Turnhout komt dus geen moment te vroeg. “Over 2 weken moet het gebouw winddicht staan en dan kan de afwerking beginnen. In maart moeten we het in gebruik kunnen nemen”, aldus nog Frank Van Riel. Bij het bedrijf werken momenteel 15 mensen. Door de sterke groei zijn ze op zoek naar 3 extra medewerkers: 1 bediende en 2 technici.