Inge Van Peer en Kris Hendrickx van Van Peer Mode uit Poederlee openen een 4de kledingzaak op de Grote Markt in Turnhout. Het ondernemerskoppel heeft nog maar pas een forse uitbreiding van de vestiging in Poederlee afgerond of er lonkt al een nieuwe uitdaging. “We geloven in Turnhout”, zegt Inge Van Peer.

Met State of Art heeft Van Peer Mode al een winkel met mannenmode in Turnhout, namelijk aan de Merodelei. De toekomstige zaak op de markt, tussen de Gasthuis- en Herentalsstraat, zal exclusief dameskleding aanbieden. “De beste damesmerken die we ook in Poederlee verkopen”, verduidelijkt Inge Van Peer. De nieuwe zaak krijgt een oppervlakte van 150 vierkante meter. Midden deze maand starten de verbouwingswerkzaamheden en op 1 februari 2018 moet de nieuwe zaak opengaan.

Goesting om te ondernemen
Naast Poederlee en Turnhout is er nu ook al een Van Peer-winkel in het centrum van Merksplas. Over de reden waarom ze er nog een 4de winkel bij willen, is Inge Van Peer duidelijk: “De goesting om te ondernemen is er nog altijd. We hebben ervaring in Turnhout en geloven in de stad. De Grote Markt is een heel interessante ligging. We hebben er de passage tussen de Gasthuisstraat en het toekomstige Turnova-project. Passage is voor een winkel als de onze heel belangrijk.”

Het koppel vergrootte recent de bestaande winkel in Poederlee met 300 vierkante meter. Vorige week was die de gastlocatie van de jaarlijkse bijeenkomst van ondernemend Lille. 130 zelfstandigen gingen toen in op de uitnodiging van de gemeente.