van oud naar nieuw met Mario Vleugels

Mario Vleugels kopieWat betekende 2013 voor u op zakelijk vlak?
2013 was een moeilijk jaar maar desondanks hebben we met Agora Culinair – ‚t Vleesboerke toch een mooie groei kunnen realiseren. Volgens mij was dit te danken aan de uitgekiende acties en promoties die we op verschillende vlakken hebben gevoerd. Daarmee konden we niet alleen onze producten in de kijker zetten maar zorgden we ook voor extra traffic naar onze klanten, de restaurants en frituren. Met Two4One realiseerden we 50 procent groei en met fritkotactie.be (website met als doelgroepen de ‚heavy users’ onder de fritkotbezoekers, de jeugd, 350.000 bezoekers), organiseerden we zes grote voordeelbonnenacties.

Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?
Zonder enige twijfel de opening van onze cash en carry Agora Culinair in Herentals. Dat is een supermarkt voor hobbykoks waar je 5.000 voedingsproducten vindt, gaande van vers vlees en zuivelproducten over sausen, kruiden en pasta’s tot en met alle mogelijke semi-professionele keukenmateriaal. Iedereen is er meer dan welkom!

Wat wenst u de Kempense ondernemer/bedrijfsleider toe in 2014?
Veel succes natuurlijk. Dat de Kempen één van de betere economische regio’s in Vlaanderen mag worden. Onze Kempense daadkracht is onze grote troef.

Met welke evoluties moet hij/zij rekening houden in 2014?
Ik geloof alleen maar in vooruitgang als men blijft investeren in creativiteit en communicatie. Bedrijven moeten investeren in communicatie, zowel intern als extern. Dus naar medewerkers, klanten en leveranciers! Bij mij mag iedereen zijn zegje hebben, natuurlijk op een gezonde en deftige manier. Je kan immers altijd van iedereen leren. Als ondernemer neem jij nog altijd de finale beslissingen, maar door de discussie mogelijk te maken en alle kanalen open te houden, krijg je waardevolle input.

Welke tips/aandachtspunten heeft u voor de Kempense ondernemer/bedrijfsleider?
Samenwerken is zo belangrijk. Durf samenwerkingsverbanden aan te gaan en laat je omringen met goede mensen.

Waar wilt u persoonlijk in 2014 werk van maken?
Wel, men heeft het over IQ, over emotionele intelligentie en over fysieke intelligentie. Ik wil in 2014 werk maken van mijn fysieke intelligentie, mijn FQ. Ik ben al wel goed bezig hoor, ik fiets graag en heb de Ronde van België meegefietst voor het goede doel. Als ik een half uurtje op mijn fiets zit, komen de beste ideeën vanzelf in me op.

Aan welke Kempenaar wil u een pluim geven en waarvoor?
Aan Wim Heylen. Als je ziet wat die gast allemaal gerealiseerd heeft de voorbije jaren. Ik vind hem een straffe Kempenaar en een typische Kempenaar: als hij iets wil, gaat hij er voor, zonder grootspraak, gewoon, met nuchter boerenverstand en de nodige vastberadenheid. Hij heeft ook de gave om zich te omringen met goede mensen. Nuchterheid, loyaliteit en daadkracht, dat siert hem.

Met wie zou u eens aan de toog willen zitten en waarom?
Ik zou eens met Albert Frère aan de toog willen zitten. Iemand die op zo’n leeftijd nog zo’n drive heeft om te ondernemen moet wel goed gezelschap zijn.

Wat wenst u voor uzelf in 2014?
Een goede gezondheid.