Van oud naar nieuw met … Inge Woestenborghs (Woestenborghs Bouwbedrijf)

Inge Woestenborgs kopieWat betekende 2013 voor u op zakelijk vlak?
De award als Jonge Aannemer 2013 Provincie Antwerpen was een fijne erkenning van al het harde werk bij Woestenborghs Bouwbedrijf.

Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?
In mijn sector, dat is de bouw, krijgen we elke dag af te rekenen met de moordende concurrentie door Oost-Europese bedrijven.

Wat wenst u de Kempense ondernemer/bedrijfsleider toe in 2014?
Ik wens dat zij elke dag opnieuw met veel energie, een open geest en frisse ideeën alle uitdagingen het hoofd kunnen bieden.

Met welke evoluties moet hij/zij rekening houden in 2014?
Ik denk dat wij in de bouwsector rekening moeten houden met het eenheidsstatuut van arbeiders en bedienden. Dat zal toch een ingrijpende verandering zijn.

Waar wilt u persoonlijk in 2014 werk van maken?
Ik zou in 2014 meer tijd voor mezelf willen maken. Ik besprak deze week nog met mijn man: we hebben een fantastisch resultaat neergezet. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt als het afgelopen jaar, maar wel met veel plezier en zonder al te veel stress. Maar voor het nieuwe jaar zou ik me toch willen voornemen om, al was het maar één avond per week, iets anders te doen dan werken.

Aan welke Kempenaar wilt u een pluim geven en waarvoor?
Wel, ik zou graag een pluim geven aan onze burgemeester, Frank Wilrycx, omdat hij een plattelandsdorp als Merksplas weet om te vormen tot een bruisende gemeenschap, vooral door de ontwikkeling van Merksplas-Kolonie.

Met wie zou u eens aan de toog willen zitten en waarom?
Wel, ik leer graag iets bij en ik zou dus graag eens aan de toog willen zitten met François Englert die dit jaar de Nobelprijs voor de Natuurkunde kreeg. Hij zou mij in duidelijke mensentaal eens moeten uitleggen wat nu dat Higgs-deeltje precies is.

Wat wenst u voor uzelf in 2014?
Een goede gezondheid voor iedereen rondom me, zowel mijn personeel als mijn familie, en een positieve ingesteldheid elke dag van het nieuwe jaar.