Van oud naar nieuw met … Eddy Laeremans (Tormans)

TORMANSWat betekende 2013 voor u op zakelijk vlak?
Het was het jaar waarin Tormans de kaap van de 300 medewerkers bereikte. Toen we vijf jaar geleden dit als target stelden, fronsten sommigen de wenkbrauwen, maar ondertussen hebben we in die periode het aantal medewerkers bij Tormans weten te verdubbelen. En da’s voor mij een resultaat van de Tormans-mix: gedrevenheid, respect voor elkaar, maar nooit opgeven!

Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?
Ik heb in 2013 voor het eerst ervaren dat, niettegenstaande sommige minder goede berichten, de media durfde te onderstrepen dat de crisis langzaam wegtrok. Ik heb altijd moeite gehad met de ‘self-fulfilling prophecy’: als we allemaal maar dikwijls genoeg zeggen dat het crisis is, dan gaan we allemaal op de rem staan en zorgen we ervoor dat we uiteindelijk gelijk krijgen. Waarmee ik niet wil veralgemenen dat er geen sectoren zijn die het moeilijker hebben.

Wat wenst u de Kempense ondernemer/bedrijfsleider toe in 2014?
Lef en plezier!

Met welke evoluties moet hij/zij rekening houden in 2014?
2014 is een jaar van verkiezingen. Dit betekent dat er veel spierballengerol zal zijn en beloftes zullen gedaan worden, maar dat we een jaar verder zijn vooraleer er concrete initiatieven van de grond zullen komen. Ik zou dus eerlijk gezegd uitgaan van de eigen sterkte. En jammer genoeg denk ik ook dat we nog meer in de file zullen staan!

Welke tips/aandachtspunten heeft u voor de Kempense ondernemer/bedrijfsleider?
Zorg voor je menselijk kapitaal! Goeie medewerkers zijn onvervangbaar en dat vraagt investeringen. Het belang van een goed personeelsbeleid en mensen leren hoe met elkaar om te gaan mag niet worden onderschat. Ik zie alle dagen mensen die komen solliciteren omdat ze niet meer tevreden zijn bij hun huidige werkgever. Misschien goed voor ons, maar jammer (en kostelijk) voor het bedrijf dat ze willen verlaten.

Waar wilt u persoonlijk in 2014 werk van maken?
Tormans wil in 2014 ook een vestiging in Luik openen. Dit is een serieuze uitdaging, maar is een volgende stap die we willen zetten.

Aan welke Kempenaar wil u een pluim geven en waarvoor?
Aan Peter Janssen en zijn team: niet alleen heeft hij met de redding van IJsboerke een oplossing gebracht voor de werkzekerheid van heel wat Kempense mensen, maar door de gedurfde, maar wellicht zeer berekende overname heeft hij ook een statement gemaakt! ik kan alleen maar hopen dat Jurgen Van den Broeck op het podium schittert met IJsboerke op zijn trui. Dat zou pas echt een kroon op het werk zijn!

Met wie zou u eens aan de toog willen zitten en waarom?
Ik denk dat daar geen café groot genoeg voor is. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en verdient wat aandacht. (Klinkt dit te melig?)

Wat wenst u voor uzelf in 2014?
Dat ik uiteindelijk eens iets meer tijd voor mijn gezin neem. (Maar niet tegen hen zeggen, want dan zullen ze antwoorden : ‘dat zegt hij al 20 jaar!’)