van_oirschot_vrachtwagen_2016Van Oirschot NV uit Herentals heeft de activiteiten van Domotherm/Domotech overgenomen. De onderneming werd op 18 februari jl. failliet verklaard. De twee vestigingen van Domotherm/Domotech in Wommelgem en Gosselies blijven bestaan.

Van Oirschot is een groothandel in sanitair en verwarming en levert aan installateurs. Het hoofdkantoor bevindt zich in Herentals en verder zijn er 7 filialen verspreid over heel Vlaanderen. “We waren in Domotherm/Domotech geïnteresseerd omdat het de radiatoren verdeelt van het merk Quinn”, zegt sales en marketing manager Tony Sanc. “En anderzijds interesseerde ons het bedrijf omwille van de vestiging in Wallonië. We zijn nu actief in Vlaanderen, maar willen via het filiaal in Gosselies de stap zetten naar Wallonië.”

Van Oirschot neemt een aantal medewerkers mee over, maar hoeveel is nog niet duidelijk. “De contracten moeten nog worden getekend”, aldus Sanc. “In elk geval blijven we de twee vestigingen behouden.”

Bij Van Oirschot werken 90 mensen: 1/3de in de filialen en de overigen in Herentals. Domotherm/Domotech realiseerde voor het faillissement een omzet van zo’n 20 miljoen euro. Van Oirschot viert volgend jaar zijn 50ste verjaardag en is nog altijd in familiale handen.