De groothandel in ventilatie, verwarming en sanitair Van Oirschot nv bouwt tussen dit en anderhalf jaar een nieuw logistiek centrum op het industrieterrein van Herentals. Het nieuws is vanmorgen bekendgemaakt tijdens de overhandiging van een cheque van € 30.000 aan Bednet. Ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan vroeg de onderneming aan klanten en leveranciers om geen cadeaus te geven maar een storting te doen voor Bednet.

Zaakvoerders van Van Oirschot nv zijn Ann Van Oirschot en haar man Sven Machielsen, de 2de generatie. Het bedrijf werd opgericht door Luc Van Oirschot en echtgenote Suzanne Suykerbuyk. Naast het logistiek centrum aan de Gareelmakersstraat in Herentals zijn er nog 8 afhaalcentra in Vlaanderen en 1 in Wallonië, namelijk in Gosselies.

Het huidige distributiecentrum dateert van 2007 en was destijds gebouwd op een verdubbeling van de activiteiten maar barst nu uit zijn voegen. Daarom kocht het bedrijf een perceel grond op anderhalve kilometer van de huidige locatie waar in principe eind 2018 wordt gestart met een nieuwbouw. De investering bedraagt ruim 15 miljoen.

Nog nooit meegemaakt
Vandaag vond in het hoofdkantoor een bijzondere bijeenkomst plaats, namelijk de overhandiging van een cheque van € 30.000 aan Bednet. De vzw zet zich sinds 2007 in om kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les live te volgen via de computer thuis of vanuit het ziekenhuis.

Ann Van Oirschot: “We hebben bewust de keuze gemaakt voor Bednet. Door een Belgische vzw te steunen die zich inzet voor kinderen, helpen we mee in de ontwikkeling van deze kinderen, zowel op sociaal als op educatief vlak. Kinderen zijn onze toekomst.” Naast de giften van klanten en leveranciers verhoogde Van Oirschot de som met het budget dat normaal jaarlijks wordt uitgegeven aan eindejaarsgeschenken.

Els Janssens, directeur van Bednet: “Ik ben al 10 jaar actief bij Bednet, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. We zijn Van Oirschot enorm dankbaar voor deze schenking, die veel hoger ligt dan we ooit hadden kunnen dromen.”