Van Loy restaureert oud-zwembad van Mechelen

oud zwembad mechelenRestauratiebedrijf Van Loy NV uit Herselt heeft een contract ter waarde van 3 miljoen euro binnengehaald voor de renovatie van het oud-zwembad van Mechelen aan het Rode Kruisplein. De werkzaamheden starten op 24 april en zullen zo’n 2,5 jaar duren.

Van Loy friste recent de barokke voorgevel van de Onze-Lieve-Vrouw-Hanswijkbasiliek in Mechelen op en heeft nu 400 werkdagen de tijd om de gevels en daken van het voormalige zwembad op te knappen. In een eerste fase neemt de aannemer de voorgevel en het gedeelte van de zijgevel langs de Afleidingsdijle onder handen. De wit geschilderde gevel maakt opnieuw plaats voor de typische architectuur in bak- en zandsteen uit de periode dat het zwembad werd gebouwd. Het zwembad werd geopend in 1924 en ging dicht in 2001. Over een toekomstige bestemming is nog geen duidelijkheid. De Vlaamse overheid betaalt een groot deel van de restauratiewerken. Het dossier werd opgemaakt door Origin Architecture & Engineering, een Brussels kantoor dat onder meer instond voor de restauratie van het Atomium.

Van Loy is actief in de restauratiesector en gespecialiseerd in natuurleien daken, gevelreiniging, smederij en schrijnwerkerij. Het bedrijf heeft een 40-tal medewerkers en is actief in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en in Brussel.