Van Loo – Peeters blijft goed doordraaien

van looHun trucks en bulldozers rijden zelfs naar Frankrijk en Nederland. Bij  het grondwerkenbedrijf Van Loo-Peeters uit Herselt lopen de zaken uitstekend. “De crisis voelen wij vandaag enkel in het feit dat onze klanten toch wel lang wachten om te betalen”, zegt Roger Van Loo.

Van Loo-Peeters heeft een breed actieterrein. De firma verzorgt rioleringswerken, brengt funderingen aan, maakt gronden bouwrijp, nivelleert, kuist vijvers op en legt zelfs klinkers. De vroegere landbouwactiviteiten zoals ploegen en gras maaien tijdens de lentemaanden staan op een laag pitje. Ze worden geleidelijk aan wat afgebouwd. “Het gaat vrij goed”, heeft het in Herselt. “Omdat wij vooral als onderaannemer actief zijn houden wij ons orderboek heel beperkt. Het is nu immers net onze kracht dat wij onze werven onder controle houden. Wij spelen kort op de bal en proberen onze opdrachten goed op te volgen.”

Er zijn ondertussen opdrachten vol tot het bouwverlof. Verder wordt er voorlopig nog niet gekeken. Maar zoals de zaken nu liggen zijn de perspectieven wel goed.

Van Loo-Peeters werkt met een indrukwekkend arsenaal aan bulldozers, kranen, tractoren en zeefinstallaties. Het modern machinepark wordt ingezet in het hele land. Tot zelfs in Frankrijk en Nederland. Het familiebedrijf stelt vandaag 22 mensen tewerk. De firma werd destijds in 1988 opgezet door grootvader Van Loo. “Het crisisgevoel is effectief wel aanwezig. Dat voelen wij ook. Onder meer in het feit dat de betalingstermijnen almaar opgeschoven worden. Maar buiten het feit dat het hier en daar wat minder gaat doen wij rustig verder.”

Verwant en interessant: