Van Lommel verhuist van Lille naar Gierle

van lommel gierleVloer- en chapewerken Van Lommel verhuist nog dit jaar van Lille naar Gierle. Het heeft aan De Brulens een stuk industriegrond van 5.000 m2 gekocht, waar het een nieuwbouw zal bouwen met een opslagplaats en kantoorruimten. Zaakvoerder Kurt Paradis hoopt weldra de bouwvergunning op zak te hebben om nog voor de zomer te kunnen starten.

De grond werd gekocht van Groep Peeters-Govers en paalt aan het terrein van Delidis, dat tot Peeters-Govers behoort. Meer zelfs, Van Lommel neemt een oud magazijn van PG mee over. “De reden voor de verhuizing is een plaatstekort waar we nu zitten om te kunnen groeien”, legt Kurt Paradis uit. “In de nieuwe vestiging zullen we een opslagplaats hebben van 2000 m2. Voor het magazijn komen bureauruimtes over drie verdiepingen met een totale oppervlakte van 300 m2 en onderaan worden elektrische laadpunten voor auto’s geïnstalleerd. Ik ben nog in onderhandeling met drie bouwfirma’s om de werken uit te voeren.” Van Lommel richt er ook een showroom in, wat het totaal aantal toonzalen op drie brengt. De twee huidige, in Lille en Geel, blijven verder bestaan.

Sportploegen
Opmerkelijk: op de bovenste verdieping komt een sportruimte waar de medewerkers de kans krijgen om te sporten. “We zijn dit jaar begonnen met een loopgroep nadat we eerder al een mountainbikeploeg hadden”, zegt de zaakvoerder. De loopploeg kreeg de naam Sparta Bears en neemt op 26 april met vijftien personen deel aan de Antwerp 10 Miles. Ze koppelt daar trouwens een actie aan voor het Kinderkankerfonds.

Van Lommel hoopt nog voor de zomervakantie met de bouwwerkzaamheden te kunnen starten zodat ze voor het jaareinde kunnen verhuizen. Bij het bedrijf werken 27 mensen.