Vloer- en chapewerken Van Lommel uit Gierle heeft een samenwerkingsverband gesloten met Isola Belgium uit Tongeren. De chapewagens van het Kempense bedrijf rijden voortaan onder de vlag van Isola, gespecialiseerd in chape en isolatiewerken. Anderzijds gaat Isola nu ook vloer- en tegelwerken aanbieden, die worden uitgevoerd door Van Lommel. “We hebben grote verwachtingen binnen deze samenwerking”, zegt Kurt Paradis, zaakvoerder van Van Lommel.

“We werken al 25 jaar samen met Isola, meestal in onderaanneming, en we kennen het bedrijf goed”, legt Kurt Paradis uit. “Met Van Lommel werken we meer en meer voor grote aannemers, maar met onze 2 chapewagens hebben we te weinig capaciteit. Daarom hebben we beslist om die over te hevelen naar Isola, 1 van de grootste van België in de sector van de chape- en isolatiewerken.”

Exclusiviteit
Via het partnership beschikken Isola en Van Lommel nu over 9 chapewagens, 9 purwagens en 8 vrachtwagens om thermogranisolatie te pompen. Daarnaast zijn er 8 ploegen vloerders en 1 ploeg badkamerrenovatie met een eigen loodgieter. “Isola heeft 8 verkopers in dienst voor heel België en die gaan vanaf nu ook tegels en vloeren verkopen. Wij hebben de exclusiviteit om die te plaatsen.”

Van Lommel verhuisde een jaar geleden naar een nieuwbouw in Gierle en bouwde daar een magazijn van 3.000m2 en kantoren met toonzaal van 700m2. De showroom is bijna klaar en wordt tegen de zomer officieel in gebruik genomen. Bij Van Lommel werken 15 mensen.