Van Hool levert nieuw type trolleybus aan Genève

van hool trolleybus geneveBusbouwer Van Hool uit Lier stelt volgende maand in Genève het eerste exemplaar van de nieuwe Exqui.City design Genève voor. Het gaat om een trolleybus van achttien meter, waarvan Genève 33 voertuigen besteld. “De Exqui.City design Genève is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Transports Publics Genevois en Van Hool. Bijzonder aan het voertuig is dat het over een dubbel aangedreven tractie beschikt. De trolleybus is dus inzetbaar in moeilijke weersomstandigheden op een parcours waarbij op korte afstanden redelijke hoogteverschillen overbrugd moeten worden”, zegt Van Hool-woordvoerder Dirk Snauwaert.

Dit belangrijke project betekent voor Van Hool de intrede op de Zwitserse markt op het gebied van voertuigen voor hoogwaardig openbaar vervoer. Precies twee jaar geleden presenteerde Van Hool op Busworld in Kortrijk voor de eerste maal een rijklaar prototype van de Exqui.City. Dit nieuwe type voertuig beschikt over een meervoudig aandrijvingsplatform. Dit platform maakt van de Exqui.City een basis voor het gebruik van verschillende milieuvriendelijke aandrijfsystemen zoals trolley, hybride systemen (diesel-elektrisch), brandstofcellen of batterijen.

“Van Hool biedt met de Exqui.City een realistisch antwoord op de vraag naar veilig, milieuvriendelijk, efficiënt en kostprijsgunstig stedelijk vervoer. Steden zoals Metz, Barcelona, Parma, Luxemburg en Malmö hebben om die redenen voor deze bus gekozen. In totaal werden tot op heden 92 voertuigen besteld”, vertelt Dirk Snauwaert.

De officiële onthulling van de eerste Exqui.City design Genève vindt plaats op 27 mei op de stand van Van Hool tijdens het congres van de International Association of Public Transport in Genève. De 33 bestelde voertuigen zullen dit en volgend jaar in dienst worden genomen.