Van Goubergen P&M maakt lean-opleidingen toegankelijk voor KMO’s

dirk van goubergenVan Goubergen P&M uit Lille heeft zijn opleidingsprogramma uitgebreid en toegankelijk gemaakt voor KMO’s. De aanleiding is de vereenvoudiging van de KMO-portefeuile sinds 1 april jl. Door het makkelijker beschikbaar komen van opleidingssubsidies verwacht het internationale training- en consultancybedrijf dat ook KMO’s de voordelen zullen zien van ‘lean’.

“Lean is een bedrijfsfilosofie die in alle multinationals wordt toegepast. Maar ook KMO’s en kleine bedrijven vinden steeds vaker hun weg”, zegt Lutgarde Pigmans, directeur Lean Academy bij Van Goubergen P&M. “Lean is een manier van slimmer i.p.v. harder werken en het grote voordeel is dat iedereen in het bedrijf meedenkt en belangrijk is in het doorvoeren van verbeteringen, wat de betrokkenheid van iedereen verhoogt.”

Afgebakende sectoren
Het bedrijf van prof. dr. ir. Dirk Van Goubergen is internationaal actief in training en consultancy, in hoofdzaak voor multinationals. De domeinen waarin het actief is, zijn productie, kantooromgeving, de dienstensector en gezondheidszorg. Het aanbod omvat zowel langlopende als kortlopende cursussen en specifieke opleidingen voor deze sectoren. Vooral die kortlopende lean-trainings zijn herwerkt op maat van KMO’s. Via de vereenvoudigde KMO-portefeuille bedraagt de subsidie voor opleiding en advies voor kleine ondernemingen 40% met een maximum van 10.000 euro, voor middelgrote ondernemingen is dit 30 % met een maximum van 15.000 euro.