Van Gogh: oudste taverne op Geelse markt heropent

foto6De oudste taverne aan de Markt in Geel steekt in een nieuw kleed. Na een verbouwing van minder dan een week heropende zaterdagavond Van Gogh de deuren. Eigenaars Luc Verherstraeten en Sandra Vandoninck spreken met opzet niet langer van ‘Taverne Van Gogh’. “Zelf noemen we het een vernieuwde bistro, maar mensen mogen ervan maken wat ze willen.”

Toen Sandra en Luc 27 jaar geleden hun zaak openden, waren ze een trendsetter. “Destijds waren er enkel cafés en twee hotel-restaurants op de markt. Wij waren de eerste taverne”, vertelt Sandra Vandoninck. In 2012 kwam chef-kok Filip Deleuil in dienst. “We kregen al langer te horen dat we het beste eten van de markt hadden maar dat het interieur oubollig was. Daar zijn we beginnen aan werken. Tegelijk kwam de black box eraan en ook onze menukaart werd wel eens smalend een telefoonboek genoemd.”

Nieuwe kaart
Het resultaat is een grondige verbouwing naar een modern maar ook warm interieur waarin je lekker kan eten op een ongedwongen manier. De menukaart werd ingeperkt met klassiekers in een nieuw jasje en een groter aanbod aan seizoensgebonden gerechten. “Visgerechten staan niet meer op de vaste kaart, enkel bij de suggesties om aan te geven dat we alleen met verse producten werken”, vertelt Sandra. Ook de wijnkaart werd volledig vernieuwd, er zijn losse-theesoorten in huis gehaald en je kan er kiezen uit wel tien soorten gin-tonic.

Van Gogh telt binnen 70 plaatsen en op het verwarmde terras nog eens 70. Boven is een zaaltje voor feestjes en vergadering tot 25 personen.