Van Gils Coating Group uit Wuustwezel, actief in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium, neemt Metalcoating uit Beringen over. Hierdoor verhoogt de capaciteit en kunnen voortaan binnen de groep ook uitzonderlijke afmetingen worden behandeld.

Van Gils startte meer dan 35 jaar geleden als familiebedrijf. In 2008 werd Decorad uit Hoeselt overgenomen en omgevormd tot Van Gils Hoeselt. In 2014 volgde de overname van het loonlakbedrijf MCS Coating uit Turnhout.

Vanuit de verschillende vestigingen zet Van Gils Coating Group in op het stralen, metalliseren, fosfateren en poedercoaten van staal en het chemisch voorbehandelen van aluminium. Het bedrijf gelooft sterk in de complementariteit van zijn verschillende vestigingen. De interesse voor Metalcoating uit Beringen groeide vanuit de expertise in het stralen, metalliseren en poederlakken van staal en in het chemisch voorbehandelen en poederlakken van verzinkt staal.

Familiebedrijf
Met zijn 4 gespecialiseerde vestigingen – Wuustwezel, Hoeselt, Turnhout en Beringen – vormt Van Gils Coating Group een van de grootste onafhankelijke poederlakkerijen in de Benelux. “Het laat ons toe om de service en de vakkennis van een familiaal bedrijf te combineren met de capaciteit en professionaliteit van een grootschalige aanbieder”, aldus het bedrijf in een mededeling.