Van Gils Coating Group investeert fors in MCS Turnhout

MCSVan Gils Coating Group, met hoofdzetel in Wuustwezel, heeft beslist om fors te investeren in de Turnhoutse vestiging Metal Coating Systems. Op het industrieterrein Veedijk in Turnhout werd een stuk grond van 6.000 m² gekocht waarop een nieuwe bedrijfshal van 2.750 m² en bijhorende kantoorgebouwen en een eigen labo komen. De Turnhoutse vestiging is gespecialiseerd in het chemische voorbehandelen en poedercoaten van aluminium.

Het nieuwe pand wordt gebouwd door aannemer Bolckmans met als architect JoVdN architecten en zal een moderne lakstraat met een centrale kameroven en 2 poedercabines huisvesten. De installatie  kan stukken behandelen van 7500 x 1800 x 700 mm. De capaciteit zal ca. 400.000 m² bedragen op jaarbasis in één ploeg. De verwachting is dat de nieuwe vestiging tegen eind dit jaar operationeel wordt.  De niche die MCS bereikt, is voornamelijk de markt van aluminium plaatwerk en extrusieprofielen voor de bouw en tevens enkele specialiteiten zoals profielen voor apparatenbouw, automotive, spoorwegmaterieel, straatmeubilair, enz.

Voor de chemische voorbehandeling werd gekozen voor een uiterst flexibele badenreeks voor het ontvetten – beitsen – en aanbrengen van een chroomvrije conversielaag met de voorziening van een eigen afvalwaterbehandeling.

Kwaliteitslabel
Onlangs is verkreeg MCS het kwaliteitsbeleid de EN 1090-norm als toeleverancier voor lakwerken op aluminium voor architecturale toepassingen. Naast Turnhout zullen ook de vestigingen in Hoeselt en Wuustwezel de komende jaren worden gemoderniseerd en voorzien van capaciteitsuitbreiding.

Met deze investeringen mikt Van Gils Coating Group nv op een jaaromzet van ca. 5,2 miljoen euro verdeeld over de drie vestigingen in de markt van de oppervlaktebehandeling van aluminium en staal.