Van Genechten Packaging realiseert overname in Hongarije

luchtfotoVan Genechten Packaging International (VGPI), met hoofdkwartier in Turnhout, heeft vandaag een overeenkomst gesloten om de verpakkingsfabriek van Stora Enso (SE) in het Hongaarse Komarom over te nemen. De vestiging boekt een omzet van 14 miljoen euro met minder dan 100 werknemers en is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van verpakkingen in microgolfkarton.

“Door deze overname vergroten we onze geografische aanwezigheid in Centraal-Europa. De fabriek is uitstekend gelegen, net ten noorden van Boedapest”, vertelt Frederic de Somer, afgevaardigd bestuurder van VGPI. “Ze is bovendien complementair met onze Belgische activiteiten in microgolfkarton. Op die manier worden we een toonaangevende speler in dit groeiende segment. Met zijn hoogopgeleide mensen en geavanceerde machines kan de Hongaarse fabriek, gebouwd in 2008, haar klanten complexe verpakkingsoplossingen bieden in microgolfkarton. Onze sterke aanwezigheid in West- en Centraal-Europa zal onze klanten ten goede komen, zowel wat de bevoorrading als de time-to-market betreft.”

Inspelen op groei van klanten
“We spelen door deze overname in op de vraag van onze multinationale en regionale klanten die sterk groeien in Centraal- en Oost-Europa. We bieden hen onze vertrouwde hoge kwaliteitsnormen en bekroonde innovatiecapaciteiten. Dit is de volgende stap in de langetermijnstrategie van VGPI, waarbij we focussen op welbepaalde markten en zaken doen met hun bevoorrechte partners”, besluit Lorenzo Delorenzi, CEO van VGPI. Naar verwachting is de overname over een maand rond.

VGPI groepeert elf productiebedrijven in acht landen en is toonaangevend in bedrukte vouwkartonnen verpakkingen. Met een jaarlijkse omzet van € 295 miljoen euro verwerkt de groep op jaarbasis ruim 200.000 ton karton. Er werken ongeveer 1.600 mensen.