Kartonnagebedrijf Van Genechten Packaging (VGP) uit Turnhout heeft 2 keer een gouden award behaald op het jaarlijkse congres van de European Carton Makers Association, dat plaatsvond in Salzburg. Het ontving de zogenaamde European Carton Excellence Awards, de belangrijkste in de sector, voor een premium Finse giftbox en een milieuvriendelijk waterfontein, twee vouwkartonnen verpakkingen.

De awards werden voor de 21ste keer uitgereikt en volgens de jury domineerden dit jaar de blinkende en duurzame verpakkingsideeën. Met het binnenhalen van 2 awards ziet VGP zijn creativiteit en vindingrijkheid beloond.

De geschenkbox voor zoetigheden werd gemaakt door de vestiging in Letland voor de Finse premium brand LIQ. De vestiging in het Franse Angoulême produceerde dan weer een bijzondere alles-in-één box in gevouwen karton die zowel bekers als vers water bevat. Nog een derde ontwerp van VGP bracht het tot in de finale.

Enthousiast
Arnauld Demoulin, CEO Van Genechten Packaging, is zeer trots op de verwezenlijkingen. “Superieur design en ontwikkelingsbekwaamheid, sterke partnerships en een voortdurende optimalisatie hebben geleid tot deze excellente resultaten. Deze awards enthousiasmeren onze volledige organisatie.”

VGP beschikt over 10 fabrieken in 7 landen en draait jaarlijks 260 miljoen euro omzet. De groep telt zo’n 1.600 medewerkers.