“Van Genechten Biermans werft altijd verder aan”

Verpakkingsspecialist Van Genechten Biermans uit Turnhout zoekt permanent bijkomend personeel. “Wij stellen zo’n 500 mensen tewerk en er is nogal wat verloop. Vandaar dat wij altijd openstaande vacatures hebben, vooral onder de bedienden”, zegt gedelegeerd bestuurder John De Somer.

Van Genechten Biermans maakt als bedrijf deel uit van de internationale Groep Van Genechten. Het bedrijf is een geavanceerde specialist in vouwkartonnage. Elk jaar worden in Turnhout zo’n 1,5 miljard dozen aangemaakt, vooral voor de voedingsnijverheid. Als gevolg van de nieuwe marketingstrends hebben bedrijven steeds meer oog voor de kwaliteit van hun verpakkingen. Het gaat er vandaag niet enkel meer om dat het product “stevig” verpakt is. Ook het gewicht en de voedselveiligheid spelen een belangrijke rol.

Het bedrijf draait vandaag vrij goed. “Ons orderboek is normaal gevuld voor vier tot vijf weken. Verder vooruit kijken kunnen we niet. Maar het loopt wel los,” zegt De Somer nog.

De Groep Van Genechten runt fabrieken over de hele wereld. Het concern heeft tevens een participatie in Van Genechten Packaging en 50% in kaartenproducent Cartamundi, eveneens in Turnhout.