van ende & roxyWasserij Van Ende & Roxy uit Herentals heeft een 2de wasstraat geïnstalleerd. De investering bedraagt 1 miljoen en was nodig om de groei te kunnen volgen. Met de nieuwe wasstraat verdubbelt de capaciteit van 40 naar 80 ton per week.

“De nieuwe wasstraat gebruiken we uitsluitend voor blauwe werkkledij”, zegt afgevaardige bestuurder Jo Van Ende. “De vroegere behouden we voor witte was. Vanaf nu kunnen we die volledig scheiden.”

“De eerste wasstraat is 7 jaar oud en draait van 6 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds”, gaat Van Ende verder. “De hoeveelheid was werd te groot. Bovendien, als er wat misliep, dan lag alles plat. Met een 2de wasstraat erbij hebben we een veel grotere bedrijfszekerheid.”

Extra aanwervingen
Zo’n wasstraat heeft een diameter van 1,5m en bestaat uit 15 vakken waarin de was doorgaat. Elke 3 minuten komt er 50 kilo was uit de machine. “Vervolgens komt die in een zwierder terecht, dan via een transportband naar een droger om dan aansluitend via opnieuw een transportband en een lift naar de afwerkzone te gaan. In heel dat proces komt geen manuele arbeid aan te pas”, weet de afgevaardigd bestuurder. Niettemin nam het bedrijf recent door de investering al 3 extra mensen in dienst, wat het totaal op 64 medewerkers brengt.

Van Ende & Roxy investeerde vorig jaar ook al in een nieuwe waterzuiveringsinstallatie. “Deze nieuwe wasstraat is een volgende stap in onze groei”, besluit Jo Van Ende.