Van Egdom Groep, het transportbedrijf gespecialiseerd in uitzonderlijk vervoer uit Heist-op-den-Berg, heeft Jan Coesens Transport overgenomen. De sectorgenoot uit Geraardsbergen vond geen opvolging om de toekomst van het bedrijf te garanderen, waarop Paul Van Egdom, zaakvoerder van Van Egdom Groep, een voorstel deed om alle aandelen te kopen.

Van Egdom Groep telt meer dan 250 medewerkers en is een belangrijke speler op het vlak van uitzonderlijk transport. Jan Coesens Transport is met 50 werknemers eerder een kleine kmo die dicht bij de klanten staat. Deze combinatie betekende voor beide bedrijven het ideale huwelijk, klinkt het.

“Vandaag bundelen we onze krachten. Paul heeft veel liefde voor het vak. We werken op hetzelfde niveau en delen dezelfde ideeën. Jan Coesens Transport gaat zo een mooie toekomst tegemoet. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing om te verkopen”, licht Jan Coesens, zaakvoerder van Jan Coesens Transport, toe.

Naam blijft behouden
De overname zal aan de huidige werking weinig veranderen. Zo blijft het filiaal in Geraardsbergen operatief en ook de naam Jan Coesens Transport zal nog enige tijd behouden blijven. “Juist omdat het om een kleinere kmo gaat, weten klanten dat ze een zeer persoonlijke service krijgen. Een goede naam kon dan ook niet verloren gaan”, aldus Jan Coesens. Jan Coesens blijft ook nog actief als directeur binnen het bedrijf, waar binnenkort nog extra werknemers worden aangeworven.

Transportbedrijf Van Egdom werd in 1977 opgericht door Paul Van Egdom en specialiseerde zich van het begin af in uitzonderlijk vervoer. Ook nationaal en internationaal transport, groupage transport, kraanverhuur en logistiek worden door de Van Egdom Groep verzorgd. Met vestigingen in Heist-op-den-Berg, Achêne en Seneffe is het bedrijf goed vertegenwoordigd in België.