Installatiebedrijf van den Berg verhuist begin volgend jaar van de huidige vestiging in Meerle naar de ambachtszone Heydeberg Z.2 in Hoogstraten, 6 km verderop. Daar heeft het een pand gekocht dat wordt gerenoveerd en waar een nieuwe showroom wordt gebouwd. De onderneming wil zich meer toeleggen op badkamerrenovaties en wellness.

Huidige zaakvoerders zijn Jan en Bert van den Berg, de zonen van Kees van den Berg die het bedrijf in 1976 oprichtte. 41 jaar lang vormde Meerle de uitvalsbasis maar daar komt dus weldra verandering in.

Zichtlocatie
“We kochten de gebouwen van een vroegere meubelmakerij”, vertelt Jan van den Berg. “Op onze nieuwe locatie zitten we tussen de afrit 1 van de snelweg E19 in Meer en het centrum van Hoogstraten, met veel passage. Die zichtlocatie was een belangrijk pluspunt.”

Recent is gestart met de afbraakwerkzaamheden van de vroegere showroom. In de plaats verrijst een nieuwe van 700m2 met plaats voor 20 afgewerkte badkamers. Op die manier krijgen de klanten een idee hoe het er bij hen thuis kan uitzien. Tegelijk worden de magazijnen gerenoveerd. Naast sanitair specialiseert Installatiebedrijf van den Berg zich in verwarming, zonne-energie en ventilatie. De nieuwbouw en renovatie worden begeleid door Noord Architecten uit Hoogstraten.

De verhuizing naar de nieuwe locatie staat begin volgend jaar gepland. De huidige vestiging in Meerle gaat dan dicht. Het bedrijf telt 10 medewerkers en 2 zaakvoerders en is vooral actief voor particuliere klanten in de Noorderkempen.