Transportfirma Van de Pol Transport heeft zopas zijn intrek genomen in een nieuw hoofdkantoor op de bedrijvenzone van Weelde-Station in Ravels. Dat omvat een kantoorgebouw, een werkplaats, een carwash en een magazijn van 7.500 vierkante meter. Het bedrijf beschikt over 26 trucks en 53 trailers en er werken 45 mensen.

“De meeste van onze klanten zijn uit de buurt: vooral uit de regio Turnhout maar ook uit Antwerpen en net over de grens in Nederland”, zegt directeur Bart Van de Pol. Goederen als grondstoffen, voedingswaren en farmaceutische producten worden naar klanten in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland gebracht.

Geen buitenlanders
De werknemers komen vooral uit de buurt. Opvallend: het bedrijf doet geen beroep op buitenlandse chauffeurs. “Daarmee zijn we stilaan uniek in de sector”, aldus nog Bart Van de Pol. “Het past binnen onze bedrijfsstrategie. We hoeven niet de goedkoopste te zijn maar willen ons werk heel goed uitvoeren. Door uitsluitend te werken met mensen van hier onderscheiden we ons van de rest. We spreken onze klanten nog aan in hun eigen taal.”

Naast de nieuwbouw in de Nijverheidsstraat in Weelde heeft Van de Pol nog vestigingen in de Elzenstraat in Weelde en 2 in Turnhout. Het bedrijf realiseert een jaaromzet van 6 miljoen euro.