Van Calster daagt Antwerpse concurrentie uit

De Groep Van Calster uit Geel opent vandaag een nieuwe showroom op de Boomsesteenweg in Aartselaar. Van Calster is een specialist in tegels, natuursteen en parket.  Met de opening van de nieuwe winkel  zet het bedrijf het offensief in op de regio Antwerpen. “De streek rond Antwerpen heeft een heel groot potentieel,” zegt Stefanie Pelgrims van het bedrijf.

De Groep Van Calster heeft zijn roots in Geel. Het familiebedrijf  is overigens niet enkel een distributeur van vloeren. “Wij plaatsen ook tegels en parket, verzorgen het chapewerk en renoveren bovendien ook badkamers.” Van Calster had zich vanuit Geel tot nog toe vooral op Limburg georiënteerd. Het bedrijf heeft een eigen showroom in Hasselt. Nu komt daar dus Aartselaar nog bij.

Toch mag de investering op de Boomsesteenweg even de wenkbrouwen doen fronsen. Daar zijn toch al verscheidene grote tegelspecialisten gevestigd? “Klopt”, zegt Stefanie. “Daar zijn we ons best van bewust. Maar we zijn er aan de andere kant van overtuigd dat de brede regio rond Antwerpen enorme mogelijkheden biedt. Een beetje concurrentie kan geen kwaad. Overigens zijn we bij Van Calster van oordeel dat een crisis ook opportuniteiten biedt.”

De Groep Van Calster wordt vandaag in de derde generatie geleid door de broers Hans en Bart. De groep stelt zo’n 100 mensen tewerk, daarvan 35 arbeiders op de werven.