Vader en zoon houden Molse Ewal recht

Er wacht vader en zoon Arien een druk najaar. In 40 steden en gemeenten verzorgt Ewal uit Mol de kerst- en eindejaarsverlichting. Recent werd Aalst toegevoegd aan het lijstje dat al bestond uit onder andere Tongeren, Aarschot, Diest, Mol, Retie, Dessel, enzovoort. “Voor de particulier doen we bijna niets”, vertelt zaakvoerder Leo Arien. “We voeren vooral opdrachten uit voor handelaars, verenigingen en besturen.” Ze beginn ik oktober reeds met de voorbereidingen ter plaatse opdat alles tegen de eindejaarsperiode zou hangen en werken.

Ewal werd eind 1978 opgericht door Leo Arien. “In het begin ging het voornamelijk om het plaatsen van electro in gebouwen. Na verloop van tijd is dat geëvolueerd op vraag van klanten.”

Het familiebedrijf werkt vooral op verhuurbasis. “Vanaf een kabeltje van 3 meter tot 200 kVA. We hebben het allemaal in huis.” Het meeste materiaal is opgeslagen in een groot magazijn met atelier in Ham. Naast vader en zoon komen er af en toe nog andere familieleden helpen tijdens drukke periodes.