Vaco overgenomen door Culinor Food Group

vacoMaaltijdenproducent Vaco, met productievestigingen in Olen en Herselt, is overgenomen door sectorgenoot Culinor Food Group met hoofdkantoor in Destelbergen. Door de overname telt de groep een 500-tal medewerkers die een omzet van meer dan 90 miljoen euro bijeen werken.

Vaco stelt 270 medewerkers tewerk. De in 1984 als Ahold-afdeling opgerichte onderneming is gespecialiseerd in ‘ready to heat’-maaltijden voor retailers en food service klanten, voornamelijk in Nederland. Recent investeerde Vaco nog in haar vestiging in Olen, met name in de afdeling voor ultraverse maaltijden met een korte houdbaarheid. Het gamma bestaat onder meer uit stamppotten, Italiaanse maaltijden, traditionele Nederlandse gerechten, ovenschotels en Aziatische specialiteiten. Vaco maakte deel uit van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Bakkavör-groep.

Complementair
De Culinor Food Group bestond tot op vandaag uit Culinor, producent van kwalitatieve maaltijden voor retail en food service, en het in 2011 overgenomen Hot Cuisine, bekend door de samenwerking met Michelinsterrenchefs als Peter Goossens, Sergio Herman en anderen. Culinor en Vaco hebben heel wat met elkaar gemeen: ze produceren allebei vanuit modern uitgeruste fabrieken huismerken voor onder andere Delhaize en Albert Heijn en onderhouden langdurige partnerships met retailers. Met Nederland als voornaamste afzetmarkt is Vaco complementair voor de Culinor-groep.

De overname van Vaco kadert in de Europese groeiambities van de Culinor-groep. Die is voortaan in staat om 40 miljoen maaltijden per jaar te bereiden. Dat zijn er 200.000 per dag.