Utopolis in Turnhout helemaal vernieuwd

utopolisDe cinemagroep Utopolis heeft zijn complex in Turnhout helemaal vernieuwd. Daartoe werd 450.000 euro geïnvesteerd. Het bedrijf oriënteert zich in toenemende mate ook naar de ondernemingen. De 8 zalen worden verhuurd voor allerlei evenementen en manifestaties.

Utopolis is een Luxemburgse groep die onderhand vier vestigingen telt in Vlaanderen. Turnhout is daarbij met 440.000 bezoekers (2012) de grootste. Utopolis heeft helemaal geen lijnen naar Kinepolis.

“Wij hebben het complex effectief voor een groot stuk vernieuwd”, zegt verkoopdirecteur Tanja Piessens. “Het gebouw werd oa. in de verf gezet. Het tapijt werd vernieuwd, de sanitaire blokken gemoderniseerd. Het is daarbij duidelijk de bedoeling om onze zalen ter beschikking te stellen van het bedrijfsleven. Dat was vroeger al het geval maar we gaan daar nu op door. Onze locatie is een uitgelezen trefplaats voor productvoorstellingen, meetings, opleidingen, avant premières, enz al dan niet gecombineerd met filmvoorstellingen.”

Utopolis is onderhand tien jaar aanwezig in Turnhout. Ondernemingen als Cartamundi, Belfius en Janssen Pharmaceutica hebben de weg naar het cinemacomplex al gevonden “maar we willen nog meer ondernemers naar onze zalen krijgen.”