Al enkele jaren heeft Unizo de derde vrijdag van november uitgeroepen tot de Dag van de Ondernemer. De organisatie dankt dan de ondernemers voor hun inzet door hen allerlei activiteiten aan te bieden en haalt dan ook de banden aan met de politiek. Bij Aluservice in Dessel werden ondernemers en Vlaams parlementslid Paul Van Miert vanmorgen getrakteerd op koffie en koffiekoeken.

De bedrijfshal bij Aluservice ligt er vanmorgen netjes bij en voor de gelegenheid is een hippe koffiebar geïnstalleerd. Peter Vanhoof, voorzitter van Unizo-Dessel, schudt de hand van ondernemers die gespreid binnenkomen, een koffie komen drinken, babbeltje slaan en vervolgens weer naar hun bedrijf trekken.

“De Dag van de Ondernemer is voor mij een beloning voor de ondernemers: voor het vele werk dat zij in hun zaak steken, voor de risico’s die zij nemen, hun bijdrage aan de lokale economie en het verenigingsleven en zeker niet te vergeten de tewerkstelling die ze creëren”, aldus Peter Vanhoof. “We nodigen op deze dag ook graag politici uit om te komen kennismaken met onze bedrijven.”

“Unizo was op zoek naar een KMO op de bedrijvenzone Stenehei en we hebben meteen ‘ja’ gezegd”, vult Kris Wynen, zaakvoerder van Aluservice, aan. “Ik vind ook dat de ondernemers wel eens in de kijker mogen worden gesteld. Tegelijk is dit een goed netwerkmoment. Zo heb je iedereen nog eens gezien.”

Mee naar Brussel nemen
Paul Van Miert, in het verleden nog actief als manager bij Miko Groep in Turnhout, bevond zich niet op onbekend terrein. “Ik doe alle weken 2 tot 3 bedrijfsbezoeken, vaak in de transport- of logistieke sector omdat ik deel uitmaak van de Commissie Mobiliteit”, vertelt hij. “Op uitnodiging van Unizo of Voka, maar ook op eigen initiatief. Op die manier hou je voeling en hoor je wat er reilt en zeilt. Telkens zijn er wel punten die je meeneemt naar Brussel. Bij Transport Gheys bijvoorbeeld werd ik aangesproken over de boetes op de kilometerheffing. Vanaf 1 januari worden die aangepast.”