Op zijn jaarlijkse nieuwjaarsreceptie heeft Unizo Turnhout afgelopen weekend zijn Pluimen uitgereikt. Die gaan traditioneel naar ondernemers die zich het voorbije jaar in de kijker werkten. Het was de eerste nieuwjaarsbijeenkomst onder het voorzitterschap van Suzy Maes, die vorig jaar na 20 jaar Flor Joosen opvolgde.

De Pluimen waren er in 3 categorieën. In de categorie KMO ging die naar Dienstenthuis, het dienstenchequebedrijf dat vorig jaar ook al De Kempenaar 2016 van Etion Kempen in ontvangst mocht nemen. De onderneming van CEO Tim Klaassen groeide spectaculair naar 750 werknemers en 4.600 klanten. “Mensgericht ondernemerschap is de sleutel voor het succes”, weet Suzy Maes.

De Pluim voor onderneming in de binnenstad ging naar de familie Broecks met Raf en Otje. Ze sloten de vroegere ijsbaan en bouwden die om tot een binnenpretpark. “Het getuigt van lef en innovatief ondernemerschap om zichzelf opnieuw uit te vinden, nadat de vorige uitbating als schaatsbaan niet langer houdbaar was”, oordeelde de jury.

Tot slot was de Pluim voor evenementen die Turnhout mee op de kaart zetten, voor de Strategische Projectenorganisatie Kempen (SPK) “voor de talrijke initiatieven ter ondersteuning van het ondernemerschap en als onafhankelijke ontwikkelclub die duurzame innovatieprojecten mee initieert”.

Sneltrein
De bijeenkomst vond plaats bij de theaterwerkplaats Het Gevolg. “We staan weer helemaal klaar om het op te nemen voor de Turnhoutse ondernemer”, sprak Suzy Maes. “Door ontmoeting te creëren en ondernemersbelangen te verdedigen bij het Turnhouts gemeentebestuur. Maar vooral ook door ondernemers mee voor te bereiden op de uitdagingen waarvoor zij staan: de technologische revolutie, de digitalisering die als een sneltrein door onze samenleving raast, de toenemende e-commerce en de nieuwe, veeleisende en geïnformeerde klant.”