Unizo Provincie Antwerpen kondigt aan dat ze zich opnieuw meer op de Kempen wil concentreren. Het eerste bewijs daarvan is een nieuw kantoor in het Officenter in Geel, dat vandaag officieel werd geopend. “We zullen hier ook ondernemerssessies organiseren waarvoor onze leden vroeger naar Antwerpen moesten”, zegt provinciaal directeur Sofi Van Ussel.

Unizo beschikte tot dusver over 4 vestigingen in de Kempen: Westerlo, Herentals, Geel en Turnhout. Die hadden beperkte openingsuren. “Daar was ook ons Ondernemersloket ondergebracht, maar die zijn sinds 1 januari overgegaan naar Zenito. Op 1 januari 2018 fuseert Zenito trouwens met sociaal secretariaat ADMB”, aldus de directeur.

Goede bereikbaarheid
“Dat laat ons toe om ons nog meer toe te leggen op het begeleiden van ondernemers van A tot Z”, zegt Sofi Van Ussel. “We zijn in Geel 4 dagen op 5 geopend en er zal hier continu iemand zijn. We hebben voor Officenter Geel gekozen omdat de bereikbaarheid zeer goed is. Tegelijk kunnen we een beroep doen op de onthaalservice en gebruikmaken van de vergaderruimtes, ook van die in het Officenter in Turnhout.”

Unizo telt in de Kempen zo’n 3.000 leden. De organisatie heeft recent de regioraden opnieuw geïnstalleerd, waarin allerlei lokale ondernemers zijn vertegenwoordigd.

CEO van Officenter Christa Jouck is blij met de nieuwe klant. “We zijn blij met alle nieuwe klanten, maar met deze toch in het bijzonder”, zegt ze. “We voelen ons verheugd dat een ondernemersorganisatie als Unizo voor ons heeft gekozen.” Officenter Geel opende in juni vorig jaar de deuren. Op dit moment is 90% van de beschikbare bedrijfsruimtes verhuurd.