Tijdens het event Het Hart voor Ondernemers 2017 gisteravond bij Golfclub Witbos in Noorderwijk is de fusie aangekondigd van de Unizo-afdelingen Herentals, Herenthout en Olen. Die krijgt de naam Unizo Neteland. “Een schaalvergroting laat ons toe meer events voor ondernemers te organiseren”, zegt Gert Lathouwers, voorzitter van Unizo Herentals, de grootste afdeling.

Het bestuur van een Unizo-afdeling draait op vrijwilligers en daar wrong het schoentje. “Wanneer je iets wil organiseren, komt het telkens neer op dezelfde mensen. Omdat van steeds minder mensen steeds meer wordt gevraagd, haken mensen af en ben je het hele jaar door bezig met nieuwe bestuursleden te zoeken”, legt Gert Lathouwers uit.

Taken verdelen
Binnen het nieuwe bestuur van Unizo Neteland, dat uit 18 leden bestaat, kunnen de taken beter worden verdeeld. Concrete ambitie is om 4 tot 5 bijeenkomsten per jaar te organiseren: workshops, infoavonden, netwerking,… De events zullen verdeeld worden over de 3 gemeenten. “In Olen was er geen actieve Unizo-afdeling meer”, weet Lathouwers. “In het nieuwe bestuur zetelen 3 mensen uit Olen. Het is de bedoeling dat we Olen gaan heractiveren.” Op de volgende bijeenkomst in maart zal de voorzitter van de fusieafdeling worden verkozen. Unizo telt in de 3 gemeenten een 300-tal leden.

Nog op de bijeenkomst gisteravond is de prijs Het Hart voor Ondernemers 2017 uitgereikt aan de organisatie Herentals Fietst/Feest. “Het natourcriterium zorgt voor een positieve uitstraling ver over onze gemeentegrenzen heen. Herentals Loopt zet dan weer de bevolking in beweging, om ze nadien in vervoering te brengen tijdens Herentals Feest”, oordeelde de jury.