ondernemersforum unizoWerkgeversorganisatie Unizo gaat in september van start met een andere invulling van het lerend netwerk. De formule van peterschapsgroepen wordt ingeruild voor kortlopende opleidingstrajecten onder leiding van een expert-coach. Voor de Kempen is er binnenkort een infobijeenkomst in Grobbendonk.

“Ondernemers zijn veeleisend, ze hebben weinig tijd en willen dan ook liefst zoveel mogelijk return op korte termijn”, weet Elisabeth Domus, coördinator Unizo OndernemersForum provincie Antwerpen. “Informatie vinden ze genoeg op het internet, theoretische opleidingen kunnen ze overal volgen. Maar waar het vaak misgaat, is de actie, het uitvoeren of implementeren van het geleerde. Maar al te vaak komen ideeën en het geleerde op een to do-lijst dat dan verloren gaat in de alledaagse werking van hun onderneming. Dit is dan ook waar we met Unizo OndernemersForum op gaan inzetten.”

Springen
Vroeger duurde een traject minstens een jaar, maar voor sommige thema’s was dat te lang. Vanaf september zullen er ook trajecten zijn die korter duren. Na een 5-tal bijeenkomsten belooft Unizo de deelnemers de nodige handvatten en een netwerk aan te reiken om te kunnen springen. De vrijwillige peter/meter maakt daarom plaats voor een expert-coach, die beter in staat is om actie uit te lokken door gebruik te maken van rollenspelen, oefeningen, brainstormsessies of huiswerk. Netwerken en ervaringen uitwisselen blijven het belangrijkste uitgangspunt.

Het vernieuwde OndernemersForum wordt voorgesteld op een informatieavond op 23 augustus in Grobbendonk.