De Geelse afdeling van Unizo heeft het nieuwe jaar officieel ingezet. Dat gebeurde tijdens een nieuwjaarsreceptie met als titel ‘Volle Vaart Vooruit’ bij garage Kris Verellen aan de Antwerpseweg. Voor het event schreven zich meer dan 300 zelfstandige ondernemers in en zij kregen het bezoek van nationaal boegbeeld Karel Van Eetvelt en provinciaal directeur Sofie Van Ussel.

Afdelingsvoorzitter Frank Sysmans gebruikte de gelegenheid om zijn bestuur in de bloemetjes te zetten. “Als lokale afdeling staan we dicht bij de plaatselijke ondernemers en houden we de vinger aan de pols”, weet hij.  “Ze kunnen bij Unizo terecht voor advies, maar we doen ook aan belangenbehartiging op lokaal én bovenlokaal niveau. Zo staan de mobiliteitsproblematiek en het versterken van het kernwinkelgebied steevast op onze agenda.”

Nieuw kantoor
Op nationaal niveau ijvert Unizo ook in 2017 voor eerlijke belastingen. Verder zet de organisatie de procedures tegen reclameronselaars en megalomane shoppingcentra verder. Vorige maand opende de provinciale afdeling ook een kantoor in Geel om de Kempense ondernemers nog beter te kunnen ondersteunen.

Unizo-Geel liet Karel Van Eetvelt niet met lege handen vertrekken en overhandigde hem een cheque van € 500 voor Trias. Dat is een ngo die ondernemers in 15 Zuiderse landen helpt om hun dromen waar te maken. Van Eetvelt is peter van deze organisatie.