De Turnhoutse afdeling van ondernemersorganisatie Unizo heeft zijn jaarlijkse Pluimen toegekend. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie. Winnaars zijn Conny Snoeck van Vrolijk, Roel Druyts van Hillewaere/d’Offiz en de organisatoren van het event Hert & Run.

De uitreiking gebeurde in aanwezigheid van kersvers gedelegeerd bestuurder van Unizo-nationaal Danny Van Assche. In haar toespraak pleitte afdelingsvoorzitter Suzy Maes voor meer samenwerking. “Tussen ondernemers onderling, tussen ondernemers en overheid, tussen ondernemers en het cultuurleven en tussen profit en non-profit. Co-creatieve samenwerkingen laten ons toe om over het eigen muurtje te kijken, platgetreden paden en denkpatronen te verlaten.”

Kwaliteit van straat
De Unizo Pluimen gaan jaarlijks naar verdienstelijke ondernemers of organisaties in Turnhout. Conny Snoeck van speelgoedwinkel Vrolijk in de Herentalsstraat ontving de onderscheiding in de categorie Ondernemer in de binnenstad. Ze bouwde een verlaten pand om en droeg volgens de jury bij tot de kwaliteit van haar handelsstraat. “Duurzaam en waardevol zijn haar drijfveer en de producten die ze verkoopt, zijn origineel en blijven kinderen boeien.”

In de categorie KMO was de Pluim voor Hillewaere/d’Offiz. Roel Druyts en zijn team maakten onlangs de overstap van Oud-Turnhout naar het vroegere Delta Lloyd-gebouw aan de Parklaan. Bovendien werd hij midden vorig jaar verkozen tot Vastgoedmakelaar van het Jaar.

Het evenement van het jaar was volgens Unizo Turnhout de Hert & Run, een ludieke loop door het centrum van Turnhout in organisatie van Atac (arrondissement Turnhout atletiekclub) en de stad Turnhout.