UNIZO en ACV nomineren drie bedrijven voor prijs KMO-in-de-kijker

SONY DSCZaterdagnamiddag vindt in domein De Putten in Kasterlee de KMO-familiedag plaats . Dan kennen we meteen ook de winaar van de KMO-in-de-kijker prijs. “Met die prijs wil UNIZO bijdragen aan een positief beeld van tewerkstelling in een KMO. De tewerkstelling in de KMO, zal vanuit het nieuw industrieel beleid in Vlaanderen de motor zijn van alle toekomstige ontwikkelingen in deze regio. Het is belangrijk om alle acties die daar naar gaan te ondersteunen”, zegt Kristof Thijssens, directeur UNIZO Kempen. De drie genomineerden zijn VHB Schrijnwerkerij uit Vosselaar, Al Printing uit Turnhout en Alito hout vzw uit Gierle.

Tot en met 14 april kregen de werknemers uit de Kempische KMO’s (bedrijven met minder dan 50 werknemers) de kans om de kandidatuur van hun werkgever bij ACV Kempen in te dienen en zo mee te dingen naar de prijs KMO-in-de-kijker. Afgelopen maandag, 22 april, heeft de jury uitvoerig overleg gevoerd over alle ingezonden kandidaturen. Er is gekeken naar de arbeidsomstandigheden, de teamgeest, informatie en opleiding. Ook het niveau van veilig werken is meegenomen in de uiteindelijke keuze die de jury heeft gemaakt. “Unizo benadrukt  dat de tewerkstelling in de Kempen in KMO bedrijven de grote trekker is van de Kempense economie. De Kempen is ook voornamelijk samengesteld uit een KMO landschap. Per bedrijf, vaak minder dan 50 of 250 werknemers. Maar in totaliteit een zeer belangrijke speler in de tewerkstellingscijfers in onze regio. Los van grote sectoren zoals bouw en transport, staat bijvoorbeeld detailhandel in de Kempen in voor 1/3 van de totale tewerkstelling.”

Het winnende bedrijf krijgt naast de titel KMO-in-de-kijker, ook een heerlijke barbecue voor het voltallige personeel aangeboden, en dit op een moment naar keuze.