skybridgeVITO start-up Unifly uit Mol heeft bij een 2de financieringsronde 5 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. De investeringsfondsen QBIC en PMV stapten in, zo ook de Japanse marktleider in dronemanagement en systeemintegratie Terra Drone. Deze laatste zelfs voor 80%, wat hun vertrouwen bewijst in de technologie en het team.

Unifly ontwikkelt en vermarkt een platform om drones op een veilige manier in het luchtruim te integreren. Dit omvat zowel luchtverkeersleiding voor drones als het operationeel beheer van drone-activiteiten. De onderneming, die in augustus 2015 werd opgericht, zag haar kapitaal al versterkt in juni dit jaar door het Vlaams Gewest (SOFI-fonds) en QBIC. Deze bijkomende financiering ondersteunt de versnelde vermarkting van het Unifly-platform zodat het verder kan uitgroeien tot de standaard voor ‘Unmanned Traffic Management’.

Naar 40 medewerkers
Als direct gevolg van deze investering zal Unifly groeien van 12 medewerkers vandaag tot ruim 40 medewerkers eind 2018. De bereidheid van de Vlaamse overheid om te investeren in deze zeer jonge, hightech onderneming vond snel navolging van private investeerders en was op die manier een hefboom voor heel wat extra werkgelegenheid in deze toekomstgerichte sector.

Marc Kegelaers, CEO van Unifly: “Deze investering door Terra Drone, samen met QBIC en PMV, toont het vertrouwen van de markt in onze technologie. Dit geeft ons nu de middelen om onze ambities waar te maken: een wereldspeler worden op het vlak van Unmanned Traffic Management of UTM.”

Walter Eevers, onderzoeksdirecteur VITO: “Unifly is een toonvoorbeeld van de valorisatiestrategie die VITO hanteert. De combinatie van technologie en marktopportuniteiten hebben geleid tot een start-up die binnen afzienbare tijd geëvolueerd is tot een succesvolle onderneming in een toekomstgerichte sector. VITO is trots op het team van Unifly, dat bewezen heeft op eigen vleugels de wereld te kunnen veroveren en mee een veilige integratie van drones in het luchtruim te kunnen realiseren.”