Uniek reisbureau opent deuren in Geel

YingYing reisbureauVerleden week opende Mario Steurs zijn reisbureau Ying Ying Travel in Geel. Niet zomaar een vakantiebureau, maar wel één gespecialiseerd in de organisatie van reizen voor individuen, groepen, bedrijven en scholen naar China en andere Oost-Aziatische landen.

“Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door Azië en vooral door mijn tweede thuisland China”, vertelt zaakvoerder Mario Steurs. “Ik was al 14 keer in mijn lievelingsstad Beijing, studeerde er een tijdje en woonde er bij een gastgezin. Meer dan 20 jaar ben ik als bediende actief geweest in de reissector. De laatste jaren organiseerde en gidste ik China-reizen. In juni sloot ik mijn achtste jaar avondschool Chinees af en daarnaast behaalde ik ook zopas mijn diploma van reisleider aan het CVO Kempen te Geel. Momenteel is er geen enkele organisatie in België die zich in die mate richt tot begeleide reizen naar dit specifiek deel van Azië. Een beter moment om mijn grote droom te realiseren, bestaat dus niet.”

Specialisatieland China
Concreet zal Ying Ying Travel reizen naar Oost-Azië organiseren voor alle mogelijke groepen en individuen, met China als specialisatieland. “Ik bied in de eerste plaats begeleide rondreizen naar Oost-Azië aan, maar ook vakanties op maat, citytrips, korte uitstapjes dichtbij en talrijke workshops en infosessies. Ik richt me daarbij tot de individuele consument en allerlei verenigingen, maar in de zeer nabije toekomst zullen ook aangepaste reisprogramma’s voor scholen en incentives voor bedrijven op mijn website verschijnen.”

“In een tweede fase zal ik reizen organiseren voor de Chinese toerist binnen Europa. Vandaar ook de naamkeuze Ying Ying. Uit het Chinees vertaalt staat ‘Ying Ying’ voor ‘twee maal winnen’, want op deze manier breng ik het Westen in contact met het Oosten en vice versa. Doorheen de jaren heb ik talrijke goede relaties of ‘guanxi’ opgebouwd in China en de andere landen. Dit aspect, in combinatie met een efficiënte organisatie en mijn welgemeende passie voor de regio en de bevolking, levert prijs-kwaliteit een sterk product op.”

Meer dan de klassieke toeristische bezienswaardigheden
Die kwaliteit uit zich ook in de nauwe betrokkenheid met de klant en keuze voor unieke activiteiten, want zaakvoerder Mario Steurs zal zo veel mogelijk reizen persoonlijk begeleiden. “Ik wil vakantiegangers de leukste en hipste plaatsen laten ontdekken, plekjes die vele andere touroperators niet opnemen in hun programma. Ik neem hen mee naar het paradijselijke Xishuangbanna in Yunnan en in de vroege ochtend naar de vlagceremonie op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing. Daarnaast behoort een echte Chinese karaokeavond tot één van de mogelijkheden en plan ik in Shanghai een ritje met de magneetzweeftrein. Dat is een trein die snelheden van zo’n 431 km/u haalt.”

Mario Steurs wil zijn klanten in contact brengen met de lokale bevolking en hun tradities,  Naast China biedt hij ook reizen aan naar landen die weinig in de picture staan, maar absoluut de moeite lonen, zoals Mongolië, Noord-Korea, Taiwan en in een latere fase ook Japan. Hierbij heb ik steeds maar één hoofddoel voor ogen en dat is mijn passie voor Azië delen met anderen.”